Wedstrijd BVC JU 17 (bc) - Zoersel

’t Zat er al enkele weken aan te komen. De BVC JU17, zouden dit seizoen met voorsprong kampioen spelen. Zo duidelijk dat had echter niemand verwacht, ze noteerden voor de wedstrijd al 12 punten voorsprong op hun dichtste achtervolgers en laat dat nu net de ploeg zijn waartegen ze het op zaterdag 24 februari moesten opnemen. De beslissing kon vallen wanneer ze de  thuiswedstrijd tegen de 2de uit de stand zouden winnen.

Een belangrijke wedstrijd dan moet gewoon alles ook echt top zijn. COACH Pieter prepareerde zijn ploeg naar het best mogelijk niveau. Een scheidsrechter die zomaar een Liga A wedstrijd zou mogen beoordelen werd gevraagd om deze toch wel erg prestigieuze wedstrijd tussen onze BVC JU17 en de rechtstreekse concurrentie Zoersel streng maar rechtvaardig te beoordelen. En of, in volledige nationale scheidsrechteroutfit, vol gefocust op de wedstrijd, … correct en zeker niet bevooroordeeld voor één van beide ploegen.

Was ’t de outfit en de gefocuste blik van de scheidsrechter die indruk maakte op onze spelers of was ’t kampioenenstress. We wonnen de eerste set wel maar, echt overtuigd speelden onze jongens niet in de eerste set. Op naar de tweede set dan maar. Gelijk opgaand, nee zelfs dat lukte onze jongens niet. Coach Pieter bleef echter ijzig kalm, uiterlijk toch althans. Hij sleutelde behoorlijk aan zijn team, met resultaat. Plots stonden we dan weer 10 punten voor. Een vijfde en beslissende set dan maar. Dan weer voor, dan weer achter en dan, … dan stond Zoersel daar in hun moeilijkst af te stoppen rotatie en keken onze jongens tegen een schijnbaar te grote achterstand aan. Matchbal voor Zoersel, … yes een foutje bij Zoersel en dan bleek nog maar eens dat de prijzen gegeven worden aan de meet. 17-15 en dus winst voor onze jongens. En of er ontlading was, kampioenen olé olé. Vreugde kreten, vreugde dansjes, alles bleek goed genoeg om enthousiasme bij de toch wel sterk opgekomen achterban nog meer op te zwepen.

Wij van ’t bestuur konden dit toch niet laten passeren, effe ceremonie-protocollaire met overhandigen van de dik verdiende kampioen-beker en dan … laat het feestje maar beginnen. Eerst spelers en coach effe in kampioenoutfit zetten, een gepaste fles boven gehaald en ‘t formule 1 – ceremoniemoment “spuit maar in ’t rond” kon uiteraard niet ontbreken. En dan, tja dan, … party-time en ’t zou wel eens effe kunnen duren vooraleer deze kampioenenroes geblust was.

Dikke proficiat vanwege het BVC bestuur, want ook voor ons is kampioen zijn best wel plezant. Belofte vanuit het bestuur, kampioenenviering tijdens BVC aan de tap op de laatste speeldag van ’t seizoen eind april.

Top team: Coach Pieter en zijn ploegleden Siebe, Lars, Jesse, Juul, Rune, Matthias, Mattia, Milan, Cisse, Rune en Vik.